در این مقاله آموزشی قصد داریم اصطلاح “دیزل ژنراتور” را به بصورت کامل، ساده و روان توضیح دهیم. تا شما کاربر وبلاگ آموزشی مولد های برقی نیک سام بصورت کامل با این مفهموم آشنا شوید تا انتها همراه ما باشید.
فهرست
دیزل ژنراتور چیست به زبان ساده
دیزل ژنراتور (DG) به زبان ساده به ترکیب یک موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی که دارای یک دینام برای تولید انرژی الکتریکی است، گفته می شود. موتور دیزلی با احتراق تراکمی معمولاً برای کارکردن با سوخت دیزل طراحی میشود، اما برخی از انواع آن برای سایر سوختهای مایع یا گاز طبیعی (CNG) سازگار هستند.
دستگاه های دیزل ژنراتور معمولا در مکانهایی که اتصال به شبکه برق مقدور نمی باشد و یا در مکان هایی به عنوان منبع تغذیه اضطراری در صورت از کار افتادن شبکه و همچنین برای کاربردهای پیچیده تر مانند برداشتن پیک، پشتیبانی از شبکه و صادرات به شبکه برق استفاده می شوند. اندازه دیزل ژنراتور برای به حداقل رساندن کمبود بار یا برق بسیار مهم است.
اندازه توان ژنراتور چیست به زبان ساده
مجموعههای مولد بر اساس بار الکتریکی که برای تامین آن در نظر گرفته شدهاند، ویژگیهای بار الکتریکی مانند kW ، kVA ، var، جریانهای موج (به عنوان مثال، جریان راهاندازی موتور) و بارهای غیرخطی انتخاب میشوند. وظیفه مورد انتظار (مانند توان اضطراری، پرایم یا مداوم) و همچنین شرایط محیطی (مانند ارتفاع، دما و مقررات انتشار گازهای خروجی) نیز باید در نظر گرفته شود.
اکثر سازندگان مجموعه ژنراتورهای بزرگ و مهندسی معمولا نرم افزاری را ارائه می دهند که محاسبات پیچیده اندازه را با وارد کردن شرایط سایت و مشخصات بار الکتریکی متصل انجام می کند.
سوخت های دیزل ژنراتور به زبان ساده
نام سوخت دیزل از موتورهای دیزلی گرفته شده است و نه برعکس. موتورهای دیزلی صرفاً موتورهای احتراق تراکمی هستند و بسته به پیکربندی و مکان می توانند با انواع سوخت های مختلف کار کنند. در جاهایی که اتصال به شبکه گاز در دسترس است، اغلب از گاز استفاده می شود، زیرا شبکه گاز تقریباً در تمام قطع برق تحت فشار باقی می ماند. این کار با وارد کردن گاز با هوای ورودی و استفاده از مقدار کمی سوخت دیزل برای احتراق انجام می شود. تبدیل به 100٪ عملکرد سوخت دیزل را می توان به صورت آنی به دست آورد.
در موقعیتهای روستایی، یا برای نیروگاههای با ضریب بار کم، سوخت دیزلی که از نفت خام به دست میآید یک سوخت رایج است. احتمال یخ زدن آن کمتر از روغن های سنگین است. استقامت با اندازه مخزن محدود خواهد شد. موتورهای دیزلی می توانند با طیف کاملی از تقطیرهای نفت خام کار کنند، از گاز طبیعی، الکل ها، بنزین و گاز چوب گرفته تا روغن های سوختی از نفت گازوئیل گرفته تا سوخت های باقیمانده ارزان تر هستند.
موتورهای بزرگتر (از حدود 3 مگاوات تا 30 مگاوات) گاهی اوقات از روغن های سنگین، اساساً قیر، استفاده می کنند که از پایان فرآیند پالایش به دست می آیند. پیچیدگی جزئی گرم نگه داشتن نفت کوره برای جریان یافتن آن، در عین کاهش خطرات آتش سوزی ناشی از گرمای بیش از حد سوخت، باعث می شود این سوخت ها برای ایستگاه های تولید کوچکتر و اغلب بدون سرنشین محبوبیت نداشته باشند.
موتور و ژنراتور در دیزل ژنراتور چیست به زبان ساده
موتور و ژنراتور به زبان ساده به ترکیبی از یک ژنراتور الکتریکی و یک موتور به اصطلاح یک محرک اصلی است که به یکدیگر متصل شده اند تا یک قطعه واحد را تشکیل دهند. به این ترکیب مجموعه موتور ژنراتور یا مجموعه ژن نیز گفته می شود. در بسیاری از زمینه ها، موتور بدیهی تلقی می شود و واحد ترکیبی به سادگی ژنراتور نامیده می شود. یک موتور ژنراتور ممکن است یک تاسیسات ثابت، بخشی از یک وسیله نقلیه یا به اندازه کافی کوچک باشد که قابل حمل باشد.
موتور چیست به زبان ساده
همان طور که می دانید موتور به زبان ساده ماشینی است که برای تبدیل یک یا چند نوع انرژی به انرژی مکانیکی طراحی شده است. موتور یا پیشرانه، دستگاهی است که انرژی شیمیایی سوخت را به انرژی گرمایی و سپس به کار مکانیکی تبدیل میکند و برای راهاندازی وسایل نقلیه، دستگاههای دیگر یا تولید برق، استفاده میشود.
ژنراتور چیست به زبان ساده
در تولید الکتریسیته، ژنراتور دستگاهی است که توان مبتنی بر حرکت انرژی پتانسیل و جنبشی یا توان مبتنی بر سوخت انرژی شیمیایی یا همان نیروی موتور را برای استفاده در مدار خارجی به نیروی الکتریکی تبدیل میکند. بیشتر بردانیم…
انواع موتور در دیزل ژنراتور به زبان ساده
موتور ژنراتورها در طیف گسترده ای از رتبه بندی های قدرت موجود هستند. از جمله موتورهایی که شامل واحدهای کوچک و قابل حمل دستی که میتوانند چندین صد وات برق را تامین کنند و همینطور واحدهای سوار بر گاری دستی که میتوانند چندین هزار وات را تامین کنند و واحدهای ثابت یا نصبشده روی تریلر که میتوانند بیش از یک میلیون وات را تامین کنند، تقسیم بندی میشوند. صرف نظر از اندازه ژنراتورها ممکن است موتور ها با بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی، پروپان، بیودیزل، آب، گاز فاضلاب یا هیدروژن کار کنند.
بیشتر موتورهای واحد کوچکتر برای استفاده از بنزین به عنوان سوخت ساخته شده اند و واحدهای بزرگتر دارای انواع سوخت از جمله گازوئیل، گاز طبیعی و پروپان (مایع یا گاز) هستند. برخی از موتورها ممکن است به طور همزمان با گازوئیل و گاز کار کنند.
در این بین برند های مختلفی نسبت به تولید موتور های دیزل شناخته می شوند که در سته بندی زیر موجود می باشند.
انواع ژنراتور در دیزل ژنراتور به زبان ساده
ژنراتورها در طیف گسترده ای از رتبه بندی های قدرت موجود هستند.
در این بین برند های مختلفی نسبت به تولید موتور های دیزل شناخته می شوند که در سته بندی زیر موجود می باشند.
چگونه دیزل ژنراتور مناسب خود را سفارش دهیم
برای سفارش دیزل ژنراتور مناسب میبایست ابتدا میزان برق و توان مصرفی خود را مشخص کنید و همینطور مشخص کنید که در مواقع اضطراری خواهان استفاده از دیزل ژنراتور می باشید و یا بصورت دائمی خواهان استفاده از دیزل ژنراتور هستید و پس جمع آوری اطلاعات گفته شده می توانید با مشاوران و کارشناسان نیک سام ژنراتور تماس برقرار کنید تا بهترین گزینه مناسب شما بررسی و ارائه شود.
کلام پایانی
در پایان خاط نشان می شود این آموزش صرفا جهت آشنایی با محصول دیزل ژنراتور به زبان ساده می باشد و جهت آشنایی با موارد تخصصی و همینطور در صورت داشتن سوال و یا ابهامی می توانید در قسمت دیدگاه ها سوالات خود را مطرح کنید تا کارشناسان پاسخ شما را در اسرع وقت بدهند.